Somfy IO rookmelder kopen Meubels > Huis accessoires

Neem geen enkel risico

Sinds enkele jaren moet iedere woning een rookmelder hebben. Een exemplaar per appartement volstaat, maar als je een huis hebt moet er op elke verdieping een melder aanwezig zijn. Zo kunnen branden worden opgemerkt voordat ze zich teveel verspreiden en kunnen rampen worden voorkomen. Rook is inderdaad een van de eerste tekens van brand. Rook verspreidt zich snel, geruisloos en zorgt heel snel voor ademhalingsproblemen. Daarom is het van groot belang om snel gewaarschuwd te worden.

Vele mogelijkheden

Zodra de IO rookmelder van Somfy rook detecteert gaat de sirene van 85 dB af. Onmogelijk om hem niet te horen. Als jouw huis is uitgerust met meerdere identieke melders gaan zo bovendien allemaal tegelijk af. Hij kan 50 melder herkennen.

Combineer met het TaHoma systeem

Deze rookmelder kan los gebruikt worden, maar als je over een TaHoma systeem beschikt biedt de melder nog veel meer mogelijkheden: door hem toe te voegen aan de interface kan je voortaan scenario's programmeren waarmee jouw rolluiken openen en lampen aangaan in geval van brand. Bedenk alle mogelijke situaties en programmeer jouw scenario's in de TaHoma app.

Goed om te weten

Als er 's nachts brand bij jou thuis uitbreekt zijn de gevaren nog veel groter dan overdag. Je word verbaasd wakker in het donker. Als je een Somfy IO rookmelder hebt gekoppeld aan het TaHoma systeem, dan reageert deze direct en gaan alle lampen aan en rolluiken open. Zodoende kan je je makkelijker de gevarenzone verlaten. Als je afwezig bent kan je meldingen via e-mail of SMS ontvangen als de melder afgaat. Het is mogelijk om meerdere contacten toe te voegen, zodat jouw familie ook wordt ingelicht. De melder controleert voortdurend of hij nog goed werkt, maar als je je daarvan wil verzekeren is er een knop waarmee je de melder kan testen. Je ontvangt een melding via TaHoma als de batterij bijna leeg is. Als je de melder niet aan het TaHoma systeem hebt toegevoegd, word je gewaarschuwd door middel van een geluidssignaal. De Somfy IO is een foto-elektrische rookmelder die overeenstemt met de Europese EN14604 norm. Hij communiceert met de TaHoma interface op een 868 MHz frequentie. Hij heeft een autonomie van 5 jaar, werkt op een meegeleverde batterij van 9V, en de module die de onderlinge verbinding met andere rookmelders en de communicatie met de TaHoma verzorgt werkt ook op een meegeleverde batterij.

Somfy

3660849505301

1 – 2

2

Somfy

50five:
Inspiratie om te wonen en te leven.
Alle expertise en support voor uw gemakt: Kosteloos wordt u geholpen bij het aankoop- en installatieproces.
Gratis retour wanneer het niet bevalt
Probeer het 55 (!) dagen uit.
Zelfde dag levering bij bestelling voor 12 uur op werkdagen.
Gratis thuisbezorgd bij bestellingen vanaf € 20,-. Verzending voor bestellingen met een orderwaarde onder dit bedrag kost € 2,95;

Voordeelprijs 79.99 Euro!

Laat je inspireren met alles voor een smarthome.

Ga naar Somfy IO rookmelder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *